God kycklingrätt.
Igår gjorde jag en supergod rätt som jag hittade på ica.se.
Alla tyckte det var jättegott :)
(Jag hade kantareller i risotton som blev fantastiskt god!)
Vitlöksstekt kyckling med krämig svamprisotto.
Alla tyckte det var jättegott :)
(Jag hade kantareller i risotton som blev fantastiskt god!)
Vitlöksstekt kyckling med krämig svamprisotto.
- 3 schalottenlökar
- 3 msk olivolja
- 3 dl ris (gärna avorio)
- 1 msk pressad citronjuice
- 8 dl hönsbuljong (8 dl motsvarar vatten och 2 buljongtärningar eller 3 msk fond)
- 450 g svampmix
- 30 g parmesanost
- salt och peppar
Vitlöksstekt kyckling
- 600 g kycklingfilé
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
Körsbärstomatsallad
- 250 g körsbärstomater
- 1 tsk balsamicovinäger
- 1 tsk olivolja
- ca 60 g sallad (gärna medelhavsmix)
- salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°C.
- Svamprisotto: Skala och finhacka löken. Fräs i hälften av olivoljan i en gryta. Tillsätt ris och fräs ca 1 minut tills riset blivit glansigt och nästan transparent.
- Sänk värmen och tillsätt citronsaft och buljong i omgångar tills riset är genomkokt men fortfarande har en liten ”tuggig” kärna. Rör hela tiden så att risotton blir riktigt krämig.
- Vitlöksstekt kyckling: Salta och peppra kycklingen. Bryn runtom i olivoljan tillsammans med krossad vitlök. Stek klart mitt i ugnen 10-15 minuter.
- Svamprisotto forts :Stek svampen i resterande olivolja i stekpannan. Vänd ned svampen när risotton nästan är klar. Smaka av med salt, peppar och ev. mer citronsaft. Tillsätt eventuellt mer vatten, risotton ska vara riktigt lös och krämig. Rör i parmesan strax innan serveringen.
- Körsbärstomatsallad: Dela körsbärstomaterna och blanda dem med vinäger, olivolja och krydda med salt och peppar. Vänd ner salladen bland tomatblandningen. Servera med kycklingen och risotton.