Räkpastareceptet :)

Jag har som vanligt inte exakta mått utan kör på känsla och smakar av maten eftersom.

Till ca 4 personer:
Skala ca 1 kg räkor, lägg räkskalen  i en skål för sig (jag brukar ta "det fina" skalet, inte huvudet eller om det är en massa rom på).
Smält smör i en kastrull och lägg i räkskalen tillsammans med 2 shalottenlökar som du hackat.
Häll på vitt vin eller vitt matlagningsvin. Tillsätt hummerfond (ca 1 msk) eller en fiskbuljongtärning.
Salta och peppra, (vitpeppar, basilika och aromat.)
Koka ihop till en god fond.
Koka spagettin och sila av fonden.
Häll tillbaka fonden i kastrullen och tillsätt ca 3 dl grädde (matlagningsgrädde eller vanlig grädde)  färska champinjoner och färsk babyspenat. Låt koka en stund.
Smaka av.
När pastan kokat klart häller du till sist i räkorna i såsen låter dom bli varma och blandar sedan ner den i spagettin.
Jag tycker det är gott med parmesan och vitlöksbröd till.
Hoppas det smakar!





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR