Källarfranska.


Bakade idag, så gott, och enkelt!
16 st

Det här behöver du:
1 pkt jäst (50 gram)
½ l vatten 1 msk socker
1½ tsk salt
3 msk olja
13 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR : Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma vattnet till 37 grader, fingervarmt, Rör ut jästen i vattnet och rör i resterande ingredienser. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma degen till en lång rulle ca 50 cm lång. Skär degen i 16 lika stora bitar. Vänd bitar i mjöl och platta till dom något med handen. Lägg upp på låt och låt jäsa under bakduk 40 min. Värm ugnen till 225 grader (ej varmluft) Grädda bullarna i 10-12 min. Låt svalna på galler!





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR